Pfizer: Pastila anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%

Pfizer a transmis că ultimul test pentru pastila anti-COVID-19 a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul își păstrează eficacitatea împotriva variantei Omicron, relatează Reuters.

Rezultatele se bazează pe studiile clinice realizate în rândul a peste 2.200 de persoane şi confirmă ceea ce fusese anunţat la începutul lunii noiembrie în urma rezultatelor preliminare.

Nu s-au înregistrat decese în rândul celor care au primit tratamentul. Participanţii erau nevaccinaţi şi prezentau un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19.

Pfizer a anunţat, de asemenea, că tratamentul său antiviral, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, ar trebui să fie eficient împotriva variantei Omicron.

Mikael Dolsten (Pfizer) a declarat că Pfizer caută să extindă această producție și mai mult, deoarece noile variante, precum Omicron, ar putea crește substanțial nevoia de antivirale. Vaccinurile actuale par să fie mai puțin eficiente în prevenirea infecției cu Omicron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.