Pizza, burgerii și shaorma, mâncărurile preferate ale românilor. Peste 5 milioane de căutări în 2022

  • Pizza e pe primul loc în topul celor mai iubite mâncăruri ale românilor, depășind 3 milioane de căutări anul trecut
  • Shaorma ajunge în top 3, fiind cu 52% mai căutată în 2022 față de 2021
  • McDonald’s întrece KFC: Peste 4 milioane de căutări pentru fast-food-ul preferat al românilor
  • Glovo este aplicația de livrare cea mai folosită de către români

Ce vor românii să aibă cel mai des în farfurie? Care sunt fast food-urile cele mai frecventate? Care sunt cele mai folosite aplicații de food delivery din România? Iată ce a reieșit din studiul actual.

Pizza, burgerii și shaorma sunt de departe mâncărurile noastre preferate. Pe lângă faptul că sunt delicioase, mai sunt și ușor de găsit. Shaormerii există la fiecare colț de stradă, pizzerii, peste tot, iar un burger, cel puțin varianta clasică, avem în majoritatea restaurantelor din țară. Odată ce ingredientele sunt pregătite, montarea unui burger, coacerea unei pizza sau pregătirea unei shaorma nu durează mult. 

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte spre mâncarea de tip fast-food. E gata repede și se poate mânca “pe fugă”, în mașină, în pauza de la birou, sau într-o seară de Netflix & chill petrecută acasă. Poate fi o opțiune convenabilă atunci când nu ai timp sa gătești, ești prea obosit să faci asta după serviciu, nu ai în casă ingredientele necesare și mersul la supermarket ar lua timp, iar lista poate continua la nesfârșit. Deși suntem conștienți că fast-food-ul nu e cea mai sănătoasă opțiune, trebuie să recunoaștem că, de cele mai multe ori, e cea mai la îndemână. 

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

Bookingham.ro a analizat preferințele culinare ale românilor și într-un studiu anterior, pe perioada 2019-2020. Atunci am aflat că burgerul și pizza sunt competitori serioși pentru preparatele tradiționale. Acum vrem să vedem dacă lucrurile s-au schimbat, și dacă da, în ce fel. Ce vor românii să aibă cel mai des în farfurie? Care sunt fast food-urile cele mai frecventate? Care sunt cele mai folosite aplicații de food delivery din România? Iată ce a reieșit din studiul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.