Plan de măsuri elaborat de un grup de inițiativă pentru salvarea sezonului de schi în Poiana Brașov

Un grup de inițiativă din Brașov, în colaborare cu Federația Română de Schi și Biatlon a întocmit un plan de măsuri pentru buna desfășurare a sezonului de schi din Poiana Brașov, în condițiile pandemiei Covid-19. Planul de măsuri i-a fost trimis primarului Allen Coliban pentru implementare.

Iată planul de măsuri care ar putea menține deschise, în condiții de siguranță pârtiile din stațiunea brașoveană:

Stimate domnule Primar Allen Coliban, în colaborare cu reprezentanți ai Federației Române de Schi și Biatlon am elaborat următoarele puncte importante pentru buna desfășurare a sezonului de schi din acest an în Poiana Brașov și de a da posibilitatea brașovenilor și turiștilor să se bucure în egală masură de acest sezon de iarnă.

Vă supunem atenției următoarele puncte:

1.    Introducerea cartelei de sezon pentru brașoveni, diferențiată la preț pentru copii, adolescenți și adulți. Controlul acesteia se poate face prin montarea a unor camere cu recunoaștere facială la turnicheți controlate de un sistem de inteligență artifricială.

2.    Deschiderea a mai multor puncte de vânzare pentru cartele de transport pe cablu inclusiv amplasarea de automate de încărcare a cartelelor pentru a evita aglomeriația.

3.    Hotelurile, cabanele și centrele de închiriere de echipamente să aibă posibilitatea să vândă cartele turiștilor. Astfel se evită cozile mari la punctele de vănzare existente.

Citeste și:  Parcul de pe platforma Lubrifin – IUS, în dezbaterea Consiliului Local

4.    Instructorii de ski acreditați și încadrați la o școală de ski să beneficieze de o reducere de 50% de la prețul cartelei.

5.    Arbitrii acreditați de Federația Română de Ski și Biatlon să beneficieze de asemenea de reducerea de 50% de la prețul cartelei pentru transportul de cablu iar pe timpul unei competiții să beneficieze arbitrii participanți la competiție de gratuitate.

6.    Amplasarea unui container la baza telegondolei pentru depozitarea echipamentul necesar competițiilor.

7.    Copiii care fac parte din cluburile de schi brașovene să beneficieze de gratuitate pe transportul pe cablu pentru a-i motiva pe parinți să-i înscrie la cluburile sportive. Listele cu copii înscriși le vor gestiona cluburile.

8.    Montarea de toalete ecologice în zona părtiilor.

De exemplu la: Platoul Ruia, Partia Stadion, Părtia Bradul, Telesaunele Teleferic 1 și 2 și Cabana Icpat.

9.    Aplicarea decalogului de reguli ale schiorului pentru siguranța pe partii cu semnalizarea acestuia în punctele de imbarcare a schiorilor în transportul pe cablu și în autobuzele de Poiană.

10. Introducerea unor clase pilot la școlile brașovene pentru clasele 0-4 în vederea promovării sporturilor de iarnă. Astfel s-ar crea o bază de selecție pentru schiul de performanță la Brașov.

11. Sustinerea organizării gratuite de competiții de schi a scolilor brașovene.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

La ora actuală se organizeaza doar Cupa Șaguna și Honteruspokal

Deasemenea supunem atenției dumneavoastră următoarele puncte:

– Analizarea posibilitații de a crea o pistă de legătură între gondola și Telescunul 1 de pe Pârtia Lupului sau montarea unui teleschi pe varianta care leaga Partia Stadion cu Partia Lupului D3.

– Analizarea posibilitații legarii Telescaunelor 1 și 2 de pe Pârtia Lupului astfel încât să se ofere mai multe posibilitați schiorilor să urce în Postăvaru. (inițial a fost astfel proiectat de firma Doppelmeier)

– Analizarea posibilității de a prelua prin cumpărare a instalațiilor de transport pe cablu de la Ana Teleferic inclusiv cabina de pe Tămpa și gestionate ulterior de RAT Brașov.

– Analizarea includerii unui serviciu de preparare și mententanță a pârtiilor în direcția de sport a Primăriei sau crearea unui serviciu separat de gestionare.

– Balizarea corectă a partiilor pentru a asigura siguranța deplină a schiorilor (exemplu Platoului Ruia)

– Analizarea posibilitații de a ilumina Părtia Drumul Roșu pentru a oferi brașovenilor posibilitatea de a schia dupa servici și a elevilor după școală.

– Analizarea creării unui post de manager al Poienii Brașov care să aibă atribuții de gestionare și de promovare a stațiunii Poiana Brașov și de a crea și gestiona în parteneriat public-privat evenimente sportive și culturale în stațiune. Acesta va gestiona și brandul Poiana Brașov.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

– Analizarea reintroducerii în circuit a Pârtiei Slalom pentru competiții sportive, antrenamente și reintroducerea pârtiei cu amenajarea necesară pentru practicarea schiul pe timp de vară.

– Analizarea reintroducerii unei piste de schi fond în Poiana de Jos.

– Analizarea prelungirii Pârtiei Stadion cu modificarea traseului de teleschi.

La final dorim sa vă supunem atenției o soluție de siguranță în perioada aceasta de pandemie de limitare a numarul de schiori pe partii care este implementat in Statele Unite. Prin reservarea unui Schipass prin intermediul paginii https://www.epicpass.com au posibilitatea să rezerve schiorii și zilele în care doresc sa schieze iar astfel se ține sub control numărul maxim de persoane pe pârtii.

Noi credem că aceasta ar putea fi o soluție bună și pentru domeniul schiabil din Postvăru și ar impărți numărul de schiori pe toate zilele ale săptămânii.

Cu deosebit respect,

Cornel Cristian Henika – Coordonator Arbitrii Ski Alpin FRSB

Puiu Garcea – Membru FRSB, Monitor Formator si Antrenor de Schi Alpin

Cristian Macedonschi – Membru FRSB, Președinte Asociația Smart City Brașov

Dumitru Chiriac – Inițiator al grupului de comunicare Poiana Brașov”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.