Planul naţional de măsuri de integrare a refugiaţilor ucraineni în România, pe termen mediu şi lung, a fost lansat public

Un plan naţional de măsuri pentru integrarea refugiaţilor ucraineni a fost lansat ieri, la Bucureşti. Planul prevede o serie de activităţi-cheie în domeniile educaţiei, sănătăţii, securităţii, pentru a permite celor care au fugit de război să devină independenţi într-un timp cât mai scurt.

Planul conține măsuri pe termen mediu și lung în privința sprijinirii refugiaților din Ucraina care au ajuns în România. El are ca scop integrarea facilă a cetățenilor ucraineni în țara noastră și să îi ajute să dobândească independența personală, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„Astăzi este un moment important pentru că lansăm public Planul naţional de măsuri de integrare pentru beneficiarii de protecţie temporară, respectiv refugiaţii ucraineni din România. Este un moment important pentru că România este prima ţară din Uniunea Europeană care are o viziune şi un plan pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte integrarea refugiaţilor ucraineni, (…) pentru că, aşa cum ştim, criza din Ucraina nu reprezintă doar o acţiune pe termen scurt. Nu suntem într-o activitate de sprint, ci avem în faţă un maraton pe care va trebui să îl parcurgem cu bine”, a afirmat Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Cei aproximativ 100.000 de refugiaţi ucraineni ajunşi în România vor beneficia de activităţi-cheie în domeniile educaţiei, sănătăţii, ocupării, locuirii copiilor şi persoanelor vulnerabile.

Foto: Profimedia Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.