Platforma voluntarbv.ro, lansată oficial – prima platformă de acest fel din țară oferă un spațiu organizat, dedicat voluntarilor și organizațiilor care au nevoie de ei

Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Brașov au lansat ieri oficial prima platformă digitală din țară dedicată voluntariatului. voluntar.bv este platforma oamenilor implicați, ce conectează utilizatorii direct cu organizatorii de evenimente și activități și are ca scop principal încurajarea și promovarea voluntariatului la nivelul Zonei Metropolitane, indiferent de vârstă, pregătire, experiență și statut social, precum și digitalizarea activității de voluntariat. Este vorba de prima inițiativă de voluntariat inteligent cu sistem de bonusare în funcție de implicare, forum pentru consolidarea comunității, bonus-shop și multe altele.

Evenimentul a fost însoțit de un târg al ONG-urilor, la care au participat 12 organizații din Brașov.

„În cadrul evenimentului de astăzi organizat de Agenția Metropolitană Brașov și a Târgului de ONG-uri s-a lansat prima platformă de voluntariat din țară. Voluntarbv.ro este locul care aduce laolaltă energia pe care comunitatea o are de oferit cu organizațiile care au nevoie de voluntari, cu ONG urile care, la rândul, lor pot să se înscrie și să identifice voluntari pe această platformă. Este un lucru minunat faptul că la Brașov s-a lansat prima platformă de acest fel din țară, că putem să folosim energia pe care comunitatea o are de oferit și că putem să ne asigurăm că ea se întoarce către comunitate, spre binele comunității“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei

„Această idee mi-a venit făcând foarte multe voluntariate, am fost recrutat și eu, la rândul meu, pentru că mi s-a văzut munca voluntară. În cadrul Agenției Metropolitane noi am dezvoltat un proiect în care vor fi centralizate toate evenimentele de voluntariat din Brașov. În urma acestor evenimente, pe lângă socializare și celelalte lucruri, voluntarii vor dezvolta niște abilități, o experiență care o să le fie foarte bună la un loc de muncă. Pentru că aici, în această platformă,sunt incluși cei mai mari actori ai comunității. Toți actorii principali ai comunității. Este o platformă universală, prin care cei interesați pot face voluntariat și nu numai. Pe lângă voluntariat se poate face și muncă civică, se pot face niște task-uri săptămânale, cum ar fi completarea unui formular, donarea de materiale reciclabile, donare de sânge, în funcție de propriile preferințe. Voluntarii ne găsesc pe voluntarbv.ro. Acolo veți vedea toate evenimentele care vor avea loc în următoarea perioadă. Deja nici n-am lansat bine platforma, de vreo patru cinci zile am lansat-o și deja avem 450 de utilizatori, avem 22 de organizații implicate. Toate evenimentele care sunt deja postate sunt ocupate. Deci există dorință de voluntariat“, Ionuț David, Project Manager Asociația Metropolitană Brașov.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

voluntarbv este o platforma digitală, cu utilizatori inregistrați, atât voluntari cât și ONG-uri, instituții și alți actori sociali care au nevoie de voluntari (un fel de Booking al voluntariatului). Platforma oferă posibilitatea unui punctaj reciproc, o specializare pe activități, și chiar un sistem de bonusare, prin care voluntarii își pot achiziționa produse din magazinul online al aplicației. Obligația organizațiilor care sunt în cautare de voluntari este să încheie un contract de voluntariat cu aceștia. Pentru cei care creează o organizație, platforma îi obligă să încarce un document care să ateste autenticitatea organizației, instituției publice sau organizației de cult.

„Platforma Voluntariat Brașov s-a născut undeva prin februarie 2020 ideea, aparținând Agenției Metropolitane Brașov. Practic, l-aș putea numi un fel de Booking pentru voluntariat; este un agregator pentru toate ONG-urile, momentan din zona metropolitană Brașov. Fiecare ONG poate să-și creeze un cont prin intermediul unui reprezentant, să creeze evenimente, să gestioneze utilizatorii, voluntarii, care sunt în cadrul unui ONG. Voluntarii vor obține bonusuri, vor obține, prin intermediul diamantelor dobândite, produse din magazinul online și cel mai important vor obține abilități. Momentan sunt cinci tipuri de abilități de la social la sportiv, la cultural, și, probabil, în timp se vor upgrada aceste abilități, vor fi mult mai multe, mult mai complexe. Un utilizator în cadrul platformei are acces atât de pe partea de web cât și de pe partea de aplicație mobilă. El se poate loga fie prin crearea unui cont, fie cu ajutorul instrumentelor de social media sau prin intermediul Gmail-ului, iar ulterior este confirmat contul în platformă de către administratorul platformei Voluntariat Brașov, în speță Agenția Metropolitană Brașov“, a explicat Emil Toma, manager Tomax Web, firma care a implementat, din punct de vedere tehnic, platforma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.