Ploi în majoritatea regiunilor, dar temperaturi ridicate pentru această perioadă

Foto. meteoromania.ro

Meteorologii au emis doua atenționări de cod galben și cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ până la ora 12.00 în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cât și nordul Carpaților Orientali și Occidentali, pe unde se vor acumula cantități însemnate de apă, peste 50-70 de l/mp.

Vremea va fi caldă pentru această perioadă, însă cerul va rămâne acoperit de nori și va ploua destul de mult în nordul, vestul și centrul țării, iar cantitățile de apă vor depăși 50-70 de l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar în celelalte regiuni, pe arii restrânse, va burnița. Izolat se va depune polei, iar vântul va sufla cu rafale de peste 80 de km/h pe creste, dar se va simți și în rest cu viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 4 grade în nordul Moldovei și 15-16 grade în sudul Dobrogei.

Citeste și:  Peste 1.700 de intervenții gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

La munte se anunță înnorări și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini mai mari, în rest vor fi ploi însemnate cantitativ care vor determina topirea zăpezii iar vântul va bate cu putere mai ales pe creste, cu rafale de peste 80 de km/h. Prin stațiuni temperaturile mai scad puțin.

Vineri, vremea va fi rece de această dată, iar în regiunile sudice va ploua. Pe când în nord, vest, centru dar și în zona montană sunt anunțate ninsori. Vântul va sufla cu putere în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.