Podul din Hălmeag va fi finalizat înainte de termen

Construcția noului pod din satul Hălmeag, comuna Șercaia, sunt în grafic.
Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a participat, alături de reprezentanții constructorului, ai proiectantului și ai firmei care asigură dirigenția de șantier la o nouă fază determinantă pe șantierul lucrărilor de construcţie a noului pod peste râul Olt, situat pe drumul judeţean DJ 131P Șercaia (DN 1) – Hălmeag.

Specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Braşov au efectuat controlul de calitate al lucrărilor, respectiv verificarea stratului suport al hidroizolației podului, în scopul autorizării continuării lucrărilor.

Lucrările de construire a noului pod din satul Hălmeag sunt în linie dreaptă, în ciuda ploilor abundente de luna trecută, care au dus la creşterea semnificativă a debitului Oltului și au generat dificultăți firmei constructoare.

Potrivit informaţiilor furnizate de şeful şantierului, ing. Constantin Pilat, întârzierile au fost recuperate, iar în perioada următoare, se vor executa lucrările de hidroizolaţie a podului, turnarea betonului de protecţie a hidroizolaţiei, iar apoi realizarea sistemului rutier, turnarea covorului asfaltic şi trasarea marcajelor.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Termenul de execuție pentru construirea acestui pod este 30 septembrie a.c, dar reprezentanții constructorului S.C. CONFER GROUP S.R.L estimează că vor finaliza lucrările mult mai devreme, dacă vremea va fi bună.

Valoarea contractului de lucrări este de 6.176.199,19 lei (inclusiv TVA), lucrările fiind finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.


„Ne dorim să inaugurăm cât mai repede acest pod, deoarece este o investiție esențială pentru locuitorii comunei Șercaia și cei ai localităților învecinate, care de mult timp sunt văduviți de o cale de acces sigură și directă înspre Făgăraș și Brașov. Mă bucur că, anul acesta, vom reuși să finalizăm lucrările de construire pentru două poduri peste râul Olt – podul de la Hălmeag şi cel de la Crihalma – primele care sunt construite în judeţul Braşov în ultimii cincizeci de ani! De asemenea, avem în vedere și alte poduri din județul Brașov, pe care dorim să le refacem, astfel încât să rezolvăm toate problemele de conectivitate a tuturor localităţilor cu drumurile naţionale care străbat judeţul Braşov. Este vorba despre podurile din satul Podul Olt (comuna Hărman), pentru care avem emis certificatul de urbanism, podul de la Voila – un obiectiv de investiții deosebit de important, necesar în special pentru accesul militarilor în Poligonul de la Cincu, care se află în stadiu de licitație, cele două poduri din comuna Bod, propuse spre finanțare către CNI, precum și podurile, care vor fi reabilitate în cadrul proiectelor de modernizare a infrastructurii rutieră de importanță regională, finanțate cu fonduri europene din localitățile din Țara Făgărașului, pe de DJ 104 A și DJ 105, precum și din localitățile Măieruș, Apața, Ormeniș, Augustin, traversate de DJ 131 și DJ 131B. Totodată, avem în atenție și podurile afectate de calamitățile din acest an, cum este podul pe de DJ 103A din satul Zizin (comuna Tărlungeni) pentru care am alocat fonduri pentru realizarea documentațiilor tehnice. Este extrem de important să refacem și aceste obiective de investiții, care pe lângă drumurile județene, spitale, aeroport, țin de mobilitate și scot din izolare comunitățile locale” – a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.