Poiana Brașov are grad de ocupare sub 50% cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

În alți ani, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, în Poiana Brașov cu greu se mai găseau locuri disponibile în unitățile turistice de cazare. Anul acesta gradul mediu de ocupare este de doar 40%. Managerii dau vina pe lipsa zăpezii.

„În perioada următoare avem un grad mediu de ocupare, de 40%. Momentan este condiționată de apariția zăpezii, atât în partea superioară Masivului, cât și la bază, unde este pârtia pentru începători și în special pentru cei mici, care vin să învețe să schieze sau să se dea cu placa. Ca și componență turistică, avem mai mulți turiști din România. Numărul turiștilor care serbează Crăciunul pe rit vechi este mai scăzut față de alți ani”, a spus reprezentantul unui hotel de 4 stele din Poiana Brașov, Mihai Moisescu, citat de RRBV.

Citeste și:  MEAT a dat startul înscrierilor la Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii – HORECA, organizat la Constanța

La aproape doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, Poiana Brașov și celelalte destinații turistice din județ au un grad mediu de ocupare de sub 50% de Crăciunul pe rit vechi. Dacă în anii trecuți hotelurile și pensiunile din zonă erau aproape pline, acum acestea sunt mai mult goale.

Pe lângă ruși, Crăciunul mai este sărbătorit pe rit vechi de basarabeni, sârbi, armeni sau ucraineni, chiar dacă aceștia din urmă au decis să treacă la calendarul folosit și de biserica ortodoxă din România, cu Crăciunul la 25 decembrie. Această diferență de date este determinată de utilizarea calendarului iulian, care este decalat cu 13 zile față de calendarul gregorian, calendarul oficial al Bisericii Ortodoxe Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.