Poliția a prins 1.500 de șoferi BEȚI și 40 DROGAȚI într-o săptămână: Doi brașoveni, cap de afiș la nivelul de alcoolemie

Circulați cu mașina? Aveți toate șansele să fiți victima unui accident produs de un șofer inconștient! Aproape 1.500 de șoferi au fost găsiți la volan băuți, iar 40 drogați, în cadrul unei acțiuni desfășurate de Poliția Română, timp de o săptămână, concomitent cu autoritățile altor state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit IGPR, acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive s-a desfășurat în toate statele membre ale UE.

Poliţiştii rutieri au făcut 61.370 de testări pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, 1.480 de șoferi au fost prinși că au condus sub influența alcoolului, iar alți 39 sub influența substanțelor psihoactive.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

IGPR dă ca exemple un bărbat depistat în trafic în Brașov, cu o concentrație de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, care a fost reținut pentru 24 de ore, un altul, tot din Brașov, care a condus având o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără să dețină permis de conducere, și alți trei șoferi din Mureș, care au condus drogați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.