Poliția Brașov a desfășurat campania “19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”

În perioada 02– 18 noiembrie 2022, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, au desfășurat activități de informare și prevenire în cadrul ”Campaniei 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, proiect derulat sub coordonarea F.I.C.E. România.

Printre unitățile în cadrul cărora s-au desfășurat activități se numără Colegiului National ”Unirea” Brașov, Colegiului Național ”Dr. Ioan Meșotă” și  Grădinița cu Program Prelungit nr. 33 Brașov.

Subiectele abordate în cadrul sesiunilor de prevenire au fost selectate din tematica Campaniei și dezbătute în scopul informării elevilor și cadrelor didactice cu privire la prevenirea dependenței și a abuzului de substanțe, prevenirea traficului de minori, prevenirea răpirii copiilor, prevenirea abuzurilor sexuale, prevenirea pornografiei infantile, prevenirea agresiunii și prevenirea pericolelor TIC (tehnologia informației și comunicațiilor).

Citeste și:  Cinci persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

Campania “19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” se desfășoară în unități de învățământ preșcolar, gimnazial, preuniversitar, centre de plasament, cluburi/palate ale copiilor iar obiectivul principal este dezvoltarea unei culturi preventive prin schimbarea comportamentului social, educarea și responsabilizarea copiilor și tinerilor în scopul prevenirii abuzului, neglijării, bullying-ului, abandonului și absenteismului școlar, a consumului de droguri și altor substanțe nocive, a traficului de persoane etc. și se va derula în perioada octombrie – aprilie a fiecărui an școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.