POLIȚIA Brașov face BLAT cu SCRIPCARU: IPJ a refuzat să-i rețină primarului permisul pentru neacordare de prioritate! DOCUMENT

Caz incredibil la Brașov: Poliția aplică dubla măsură în cazul primarului George Scripcaru. Scripcaru nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat care traversa pe trecerea de pietoni, cu copilul cu handicap de mână. Deși pietonii se aflau la jumătatea trecerii de pietoni, George Scripcaru nu a oprit să acorde prioritate ci și-a continuat drumul.

Bărbatul aflat pe trecerea de pietori, se află într-un conflict mai vechi cu primarul Brașovului, concretizat în plângeri la DNA. Brașoveanul care era să fie lovit de mașina condusă de Geroge Scripcaru îl acuză pe primar că a vrut să-l lovească. În acest sens a depus plângere la Poliție.

„In urma cu o lună mai precis pe data de 24.06.2020 orele 20:45 primarul George Scripcaru datorita faptului că are dosar Rial la DNA cu mine și nu numai încearcă să mă omoare pe trecerea de pietoni alaturi de copilul meu……. Poliția ce face ai da avertisment…….In ce tara trăim ?!?!?!?”, a declarat brașoveanul care îl acuză pe primar că a vrut să-l lovescă cu mașina.

Citeste și:  Sală umplută până la refuz la toate proiecțiile ediției a 3-a a Zilelor Filmului Maghiar la Brașov

Reacția polițiștilor este INCREDIBILĂ: După ce au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere și au observat că primarul Scripcaru era să dea cu mașina peste pietonii cărora nu le-a acordat prioritate, polițiștii spun că I-AU ATRAS ATENȚIA „ SĂ ADPPTE UN COMPORTAMENT DEFENSIV ÎN TRAFIC ȘI SĂ RESPECTE NORMELE DE CIRCULAȚIE”, asta într-un caz în care orice conducător auto ar fi rămas fără permis.

Biroul de presă al IPJ Brașov explică faptul că împotriva primarului George Scripcaru nu a fost luată nicio măsură, întrucât în zonă nu există camere de supraveghere.

”Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să vă comunice datele furnizate de către Poliția Municipiului Brașov și Biroul Rutier Braşov după cum urmează:
La data de 26 iunie2020, Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier a fost sesizată de către un bărbat, în vârstă de 41 ani, din municipiul Brașov, cu privire la faptul că, la data de 24 iunie a.c., în timp ce s-ar fi aflat angajat în traversarea străzii, în calitate de pieton, un bărbat, care conducea un autovehicul pe bulevardul Eroilor din municipiul Brașov, nu ar fi respectat semnificația marcajului pietonal, prin aceea că nu ar fi acordat prioritate de trecere persoanelor angajate în traversarea străzii.
​În temeiul sesizării, la nivelul Poliției Municipiului Brașov, prin Biroul Rutier, au fost demarate verificări în urma informațiilor furnizate de către bărbatul, de 41 ani. Astfel, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat, în vârstă de 53 ani din municipiul Brașov.
​Din declarațiile conducătorului auto al vehiculului precizat de către petent, a rezultat că nu au fost încălcate prevederile O.U.G. 195/2002 Republicată privind circulația pe drumurile publice în ceea ce privește acordarea de prioritate persoanelor angajate în traversarea străzii pe trecerile pentru pietoni.
​În zona respectivă nu au fost identificate camere de supraveghere video care să fi surprins evenimentul la care se face referire.
Astfel, având în vedere prevederile art. 109, alin. (1) din O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice “Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră”, nu a fost aplicată o sancțiune contravențională în cauză”, se arată în comunicatul IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.