Poliția Brașov, impresionată de victoria micului șahist brașovean, Vladimir Sofronie

Vladimir Sofronie, micul șahist brașovean care a adus cupa Uniunii Europene la șah U8 în orașul de sub Tampa, este fiul unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, care în anul 2001 a fost desemnat campion național de seniori la șah clasic, iar în anul 2020 campion național al Poliției Române la șah, competiție desfășurată online.

Comisarul de poliție Sofronie Iulian își desfășoară activitatea în domeniul informaticii, la Serviciul de Comunicații și Informatică din cadrul I.P.J. Brașov.

„Gândirea logică și algoritmică, abilitățile cognitive sau perseverența colegului nostru, sunt doar câteva aptitudini care, cu siguranță, i-au fost transmise micuțului campion.”, se arată într-un comunicat oficial al poliției Brașov.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Susținut neconditionat de către părinții săi, care îi sunt atât antrenori, cât și parteneri de șah,  Vladimir  reușește, la doar 8 ani, să câștige detașat medalia de aur la Campionatul Uniunii Europene de Șah Clasic U8, reușind astfel să ducă tradiția familiei la cele mai înalte cote.

Apreciem și susținem performanțele acestui copil-minune al șahului și suntem mândri de faptul că tatăl său face parte din echipa polițiștilor brașoveni.”, mai scrie în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.