Poliția Locală a gonit aurolacii din Brașov

Razie printre aurolacii care au împânzit aproape toate zonele aglomerate ale orașului. Polițiștii locali au răspuns numeroaselor sesizări făcute de brașovenii agasați de prezența acestor indivizi în mai toate cartierele Brașovului.
„Vorbim despre o altă acțiune pe această linie de muncă, ce rămâne și de această dată fără o finalizare, pentru că persoanele depistate sunt din afara orașului Brașov, respectiv cu domiciliul în județ sau chiar din afara acestuia. Singurele măsuri pe care Poliția Locală Brașov le poate aplica, în conformitate cu legislația în vigoare, sunt: sancționarea contravențională și îndrumarea persoanelor în cauză către localitățile de domiciliu. Pentru rezolvarea situațiilor în care sunt implicate persoane care domiciliază în Brașov, Poliția Locală colaboreaza cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Brașov”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.
Persoanele identificate astăzi de polițiștii locali provin din: Săcele, Apața, Teliu, Măieruș și Sfântu Gheorghe.
Pentru a evita întoarcerea consumatorilor de aurolac în zonele din care au fost alungate, Poliția Locală Brașov solicită un parteneriat interinstituțional, cu serviciile de asistență socială din cadrul Consiliului Județean.
„În acest sens, solicitarea s-a făcut inclusiv printr-o adresă, în vederea găsirii unei soluții prin instituția aflată în subordinea Consiliului Județean (Direcția Genarală de Asistență Socială și Protecția Copilului), astfel încât să realizăm o procedură de lucru comună, care să îi vizeze și pe cei cu domiciliul în afara UAT și care creează probleme comunității brașovene”, a adăugat Anca Lăutaru.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.