Poliția Locală avertizează: ‘Este interzisă tăierea sau toaletarea neautorizată a arborilor și arbuștilor’

Toaletarea arborilor sau tăierea lor este interzisă, avertizează Poliția Locală Brașov. În contextul începerii curățeniei de primăvară, polițiștii locali au ieșit să prevină curățarea sau tăierea arborilor și arbuștilor, indiferent că este vorba despre cei aflați pe proprietate privată sau publică. Oricine va fi prins va fi sancționat, avertizează polițiștii locali.

„Este interzisă tăierea sau toaletarea neautorizată a arborilor și arbuștilor de pe domeniul public și privat al municipiului! Polițiștii locali atrag atenția asupra acestui aspect și le reamintește brașovenilor că amenda poate ajunge chiar și la 5.000 lei, conform HCL 153/2010 – regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecție s spațiilor verzi, organizarea, dezvoltarea și întreținerea acestora pe teritoriul municipiului Brașov. Aceste recomandări vin în contextul în care suntem în plină campanile de curățenie de primăvară, motiv pentru care, unii cetățeni au și trecut la toaletarea arborilor, cu toate că este ilegal. Primele inițiative de aceste gen au fost înregistrate în cartierul Bartolomeu. Astfel, au fost aplicate primele două sancțiuni, în cuantum de 400 de lei. Chiar dacă vorbim despre materialul dendrologic din ograda proprie sau din curțile agenților economici, cetățenii trebuie să știe că pentru aceste intervenții se pot face solicitări Serviciului Amenajare Zone de Agrement la numărul de telefon 0268.405.000, int. 188, 195 sau 198.
Toaletarea sau tăierea neautorizată a arborilor reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice, şi 1.000 şi 5.000 de lei, pentru persoanele juridice.
Pentru sesizări, sunați la dispeceratul Poliției Locale Brașov: 0268.954!”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Brașov.

Citeste și:  FlyLili dă startul vânzărilor de bilete de avion cu plecare de pe Aeroportul Internațional Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.