Poliția Locală Brașov: 1486 de sancțiuni în valoare totală de aproape 500.000 de lei!

Poliția Locală Brașov: 1486 de sancțiuni în valoare totală de aproape 500.000 de lei! Este, pe scurt, bilanțul activității Biroului Acțiuni Operative, Monitorizare Școli (BAOMS), o nouă structură a Poliției Locale Brașov, funcțională de la începutul lunii mai și, care are în componență și echipaje care patrulează cu precădere în parcurile din municipiu pentru asigurarea unui climat de siguranță și liniște pentru brașoveni și pentru copiii acestora.


Menționăm faptul că, doar în ultima lună, agenții de la BAOMS au luat măsurile legale care s-au impus în 433 de cazuri de încălcări ale normativelor în vigoare, aplicând sancțiuni în valoare totală de 171.700 de lei.

În acest context se poate observa o concentrare a activităților desfășurate de echipajele ce patrulează cu prioritate în principalele parcuri brașovene, dar și în cele din cartiere, amenajate printre blocuri. Astfel, în ultima lună, au fost desfășurate acțiuni cu frecvență mărită în parcuri, având în vedere că în perioada vacanței spațiile de joacă sunt foarte populate.

Agenții acestor patrule au sancționat 114 cetățeni din cauza consumului de alcool pe domeniul public, murdărirea domeniului public (aruncarea cojilor de semințe la întâmplare), pentru situații conflictuale, dar și pentru adulții surprinși că utilizau mobilierul de joacă pentru copii, degradându-l. Printre parcurile vizate de polițiștii locali se numără: Trandafirilor, Titulescu, Dima, Aerotec, Uranus, Someșul, Gării și Aleea Constructorilor. Așadar, valoarea totală a celor 114 sancțiuni aplicate în ultima lună pentru încălcări ale Legii 554/2003, OUG 97/2005, Legii 61/1991, HCL 149/2017 și HCL 153/2010, este de 32.200 de lei.„, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Sursa foto, Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.