Poliția Locală Brașov învață copiii regulile de circulație rutieră

În data de 28.03.2023, Poliția Locală Brașov a organizat, la solicitarea Școlii Gimnaziale Nr. 14 ”Sfântul Bartolomeu”, o acțiune cu caracter preventiv și informativ pentru elevi ai clasei I, în cadrul programului național ”Școala Altfel 2023”.

Obiectivul acestei acțiuni a constat în a le oferi elevilor câteva cunoștințe de bază în ceea ce privește regulile de circulație ce trebuie respectate de pietoni și de a-i încuraja să adopte o atitudine vigilentă și responsabilă în trafic.

Elevii au fost foarte receptivi la mesajele și imaginile sugestive ale materialului ”Micii pietoni-Mari cunoscători”, prezentat de polițiști locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto. Au fost purtate discuții referitoare la comportamentul în preajma zonei carosabile și a trecerilor de pietoni, regulile ce ar trebui respectate la deplasarea cu biciclete, trotinete, role, skateboard, asigurarea în mijlocul de transport în timpul mersului, conștientizarea pericolului pe care îl reprezintă alegerea străzii ca loc de joacă, importanța cunoașterii și respectării semnificației marcajelor și indicatoarelor rutiere, precum și consecințele nefaste ale situațiilor în care regulile de circulație nu sunt respectate.

Citeste și:  Sfârșit de sezon de schi în Postăvarul! Temperaturile ridicate din ultima vreme au accelerat deteriorarea pârtiilor

La finalul întâlnirii, polițiștii locali au oferit flyere cu recomandări și imagini adaptate vârstei elevilor și, pentru responsabilitatea și cunoștințele de care au dat dovadă, cei mici au fost răsplătiți cu diplome de ”Super-pieton”.

Poliția Locală Brașov va continua să onoreze invitațiile instituțiilor de învățământ de a participa la întâlniri și de a organiza activități ce au ca scop formarea unei educații rutiere temeinice a preșcolarilor și elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.