Poliția Locală strică planurile de weekend ale brașovenilor: Gratărele și picnicurile, interzise!

Se anunță vreme frumoasă în weekend, lucru care îi va scoate pe brașoveni în număr mare din case. Poliția Locală Brașov a lansat deja un avertisment care strică planurile de distracție ale brașovenilor. Grătarele și picnicurile în aer liber sunt interzise, anunță polițiștii locali, care avertizează că vor ieși în număr mare în zonele de agrement pentru a verifica respectarea măsurilor de distanțare socială și medicală.

„Vremea frumoasă anunțată de meteorologi pentru acest sfârșit de săptămână, îi va scoate afară din case pe mulți dintre brașoveni.

Acesta este un motiv serios să vă readucem aminte de existența unor măsuri de prevenire a răspândirii noului Coronavirus, norme ce trebuie respectate.
Așadar, ce trebuie să știți? Fără grătare și fără picnic! Conform Hotărârii C.L.S.U. nr. 9/2020, sunt interzise activitățile de picnic, jocuri colective și de societate, în spaţiile publice de relaxare, cum ar fi de exemplu Parcul Schaeffler – Livada Poștei, Parcul Titulescu, Aleea de sub Tâmpa, Parcul Magnolia din Centrul Civic sau Parcul Trandafirilor. De asemenea, este bine de știut că în Parcul Lac Noua, Pietrele lui Solomon și La iepure nu se vor putea face grătare, chiar dacă sunt zone special amenajate pentru aceste activități. Situația pandemică actuală impune respectarea cu strictețe a acestor măsuri de prevenție pentru evitarea riscului de îmbolnăvire, ținând cont de gradul ridicat de transmitere a bolii.

Citeste și:  Parada militară de Ziua Națională a României începe într-o ora, în Capitală. Ce se întâmplă la Brașov ...


Vă readucem aminte că, cele mai importante reguli de prevenție rămân distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și dizenfectarea/spălarea mâinilor!
Poliția Locală Brașov îi sfătuiește pe brașoveni să țină cont de normele în vigoare pentru sănătatea lor și a familiilor lor. Menționăm că agenții se vor asigura de faptul că și în zonele de agrement sunt respectate regulile de prevenție. Locațiile amintite au fost monitorizate și la sfârșitul săptămânii trecute, când câțiva brasoveni au și fost sancționați pentru că au fost surprinși la grătare, deși această activitate este interzisă în această perioadă”, se arată în comunicatul Poliției Locale Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.