Polițiștii au emis ordine de protecție provizorii pentru două brașovence

Polițiștii brașoveni au emis în acest weekend două ordine de protecție provizorii pentru două femei, cu privire la faptul că ar fi fost victimele violenței în familie.

  • Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 2 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “amenințarea” și “distrugerea”.

În fapt, la data de 05 martie 2022, în jurul orei 17.20, polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 de către o femeie din municipiul Brașov, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată cu acte de violență de către soțul său, în timp ce se aflau la domiciliul comun, creându-i acesteia o stare de temere.

Citeste și:  Acțiuni organizate și desfășurate de către polițiștii brașoveni

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, pe fondul unor discuții contradictorii ar fi amenințat-o cu acte de violență pe soția sa și i-ar fi distrus acesteia telefonul mobil.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.      

  • Polițiști din cadrul Poliței  Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  “violența în familie”.

În fapt, la data de 06 martie 2022, în jurul orei 12,35, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Codlea, județul Brașov, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei violențe în familie.

Citeste și:  Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost dat dispărut.L-AȚI VĂZUT?

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unor discuții în contradictoriu și al consumului de băuturi alcoolice, femeia în cauză, în vârstă de 42 ani,  ar fi fost agresată fizic de către concubinul său, în timp ce aceștia se aflau la domiciliul comun din municipiul Codlea, județul Brașov.

Totodată, în continuarea cercetărilor efectuate, cadrele de poliție au constatat faptul că, anterior, respectiv la  data de 05 februarie a.c., femeia ar mai fi fost agresată fizic de către concubinul său.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

Citeste și:  Acțiune de ecologizare a Drumului Vechi

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.