Polițiștii au făcut prăpăd: Sute de brașoveni fără mască, sancționați

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Astfel, la data de 07 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Astfel, polițiștii au verificat 145 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă., iar în colaborare cu polițiști locali, au legitimat peste 2.500 de persoane, au verificat peste 180 de mijloace de transport persoane și aproximativ 260 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 289 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 287 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 81.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 2.670 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 97 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 146 de locații și 6 autovehicule. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 240 de persoane și au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 4.000 lei. Au fost verificate aproximativ 189 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat aproximativ 38 de persoane și au verificat 31 de locații, aplicând 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informative preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.