Polițiștii au intervenit la peste 2.200 de solicitări și au constatat peste 9.000 de fapte contravenționale, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.200 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 9.000 de fapte contravenționale.

Ieri, 13 martie 2024, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 468 de acțiuni și au intervenit la 2.252 de evenimente, dintre care 1.816 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 27 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 95 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 9.081 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.910.895 de lei.

Citeste și:  „Anotimpurile” și un show pianistic, la sfârșitul săptămânii, pe scena Operei Brașov

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 100 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 502 permise de conducere, dintre care 95 pentru viteză, 31 pentru alcool și 8 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 333 de certificate de înmatriculare.

*

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, aproximativ 3.712 polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Citeste și:  Dăm Click pe România a dat startul înscrierilor prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Au fost organizate 414 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.623 de autovehicule și legitimate 9.883 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.153 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 152 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 25 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 198 de permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool și 39 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 153 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Citeste și:  Aproape 61% dintre angajați consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus multifuncțional cu tipuri diferite de spații unde pot lucra așa cum au nevoie

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.