Polițiștii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor și au reținut 736 de permise de conducere, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor și au reținut 736 de permise de conducere.

Ieri, 16 aprilie, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 481 de acțiuni și au intervenit la 2.650 de evenimente, dintre care 2.200 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 30 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 90 de măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 10.995 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.193.151 de lei.

Citeste și:  MEAT a dat startul înscrierilor la Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii – HORECA, organizat la Constanța

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 113  infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 736 de permise de conducere, dintre care 322 pentru viteză, 44 pentru alcool și 9 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 407 certificate de înmatriculare.

***                                                                            

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, aproape 4.000 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Citeste și:  Concert vocal-simfonic excepțional sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, în așteptarea sărbătorilor pascale, la Filarmonica Brașov

Au fost organizate 411 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 7.282 de autovehicule și legitimate 11.678 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.262 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 193 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 34 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 9 de conducere sub influența alcoolului și 6 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 367 de permise de conducere, dintre care 21 pentru alcool și 200 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 214 certificate de înmatriculare.

Citeste și:  Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.