Polițiștii au luat cu asalt sălile jocurilor de noroc. Ce au căutat anchetatorii

Poliţiştii au efectuat, timp de o lună, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., la nivelul întregii ţări, controale la sălile şi incintele de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc. În urma neregulilor constatate, au aplicat 653 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Organizarea şi realizarea pazei şi protecţiei bunurilor, verificarea sistemelor tehnice de protecţie şi de alarmare împotriva efracţiei, dar şi respectarea cerinţelor minimale de securitate. Acestea au fost doar câteva dintre obiectivele planului de acţiune organizat de Poliţia Română.

Astfel, poliţiştii de ordine publică au verificat 5.281 de unităţi cu acest profil din întreaga ţară şi au descoperit că 69% dintre acestea sunt neasigurate cu pază umană.

Citeste și:  Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

În plus, 437 de obiective nu depozitează valorile monetare sau de altă natură în seifuri certificate, cu rezistenţă ridicată în cazul efracţiilor, conform instrucţiunilor legale.

De asemenea, în lipsa pazei fizice permanente, 8% dintre sălile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare împotriva efracţiei la un dispecerat de monitorizare a alarmelor şi intervenţie.

La 77 dintre unităţile verificate, poliţiştii au constatat că sistemele electronice erau nefuncţionale şi, totodată, în 72 dintre cazuri, echipajele dispeceratelor de monitorizare nu au respectat timpii de intervenţie.

La finalul verificărilor, a reieşit faptul că 4% dintre sălile de jocuri de noroc nu asigură stocarea imaginilor pentru 20 de zile, iar la 2% dintre obiectivele controlate, imaginile înregistrate nu au calitatea necesară pentru recunoaşterea persoanelor.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 653 de sancţiuni contravenţionale (562 conducătorilor de obiective şi 91 prestatorilor de servicii), conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi H.G. 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.