Polițiștii brașoveni au aplicat 129 de amenzi pentru încălcarea normelor Covid

Activitățile ample de verificare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 15 august 2020, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, lăcaşe de cult, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

          Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au desfășurat activități de verificare cu efective mărite, printre prioritățile echipelor de verificare aflându-se și mijloacele de transport în comun.

Citeste și:  Brașovean cercetat pentru infracțiuni la regimul sivic

Astfel, au fost verificate 196 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă. De asemenea, au fost verificate aproximativ 1.700 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.800 de lei.

Dintre acestea, 102 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 24 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi 3 sancţiunipentru fapte de natură economică.

          În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Citeste și:  Mâine începe o nouă ediţie a programului „Rabla pentru electrocasnice”

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.