Polițiștii brașoveni au făcut razie printre transportatori: Deși acțiunea a fost anunțată șoferii au fost prinși pe picior greșit

La data de 14 octombrie 2020, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat activități în cadrul acțiunii  ROADPOL – TRUCK & BUS. 

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 555 autovehicule, dintre acestea 302 fiind mijloace destinate transportului public de persoane, 195 autovehicule destinate transportului de marfă și 58 alte categorii de vehicule. 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 28 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 –Rep. privind circulația pe drumurile publice și 37 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

De asemenea, polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare și au reținut 5 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice  pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, dintre acestea două fiind pentru conducători auto, ce desfășurau transport public de persoane.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 7.600 lei. 

Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului de către un  conducător auto al unui mijloc de transport în comun. La testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,58 mg/l alcool pur. 

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

De asemenea, polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.