Polițiștii brașoveni continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu Covid

Ieri, 14 aprilie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Astfel, ieri, polițiștii brașoveni au verificat  1.045 de locații, 52 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și apoximativ 110 de mijloace de transport persoane.

Citeste și:  Organizatorii Massif au lansat campania ,,BrassoViza”. Cei care au buletin de Brașov pot achiziționa abonamente la un preț special

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 121 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 8 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 8.500 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat peste 2.515 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit 1 dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.