Polițiștii brașoveni, la datorie pentru un Crăciun liniștit și în siguranță

  • Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure de sărbători liniștite și în siguranță.

În perioada 23 – 27 decembrie 2022,  polițiștiI brașoveni vor fi angrenați în acțiuni menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului, pentru prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și pentru o intervenție rapidă atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, polițiștii brașoveni vor acționa în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, zilnic, cu aproximativ 250 de forțe de ordine și peste 110 autospeciale,

Forțele de ordine planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere, unul fiind de prevenire și descurajare, iar al doilea de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. 

Citeste și:  Stop Contrabanda: Circa 110 milioane de țigarete de contrabandă capturate de autorități în 2022

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră. În intervalele în care se preconizează un trafic intens, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate, polițiștii vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În ceea ce privește mijloacele de transport feroviar, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov vor asigura măsurile de ordine publică, atât în trenurile de călători, cât și în stații și triaje de cale ferată.

Pentru a petrece sărbătorile în siguranță, polițiștii brașoveni vă recomandă:

– Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar, lăcaşe de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare;  

Citeste și:  UNTOLD, ales pentru a doua oară, în top 10 cele mai mari festivaluri din lume

– În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;

– Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor;

– Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele;

– Participanții la trafic sunt sfătuiți să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri;

  • Conducătorii auto nu trebuie să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autovehiculului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre, să evite depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase și să respecte regimul legal de viteză prevăzut pentru fiecare sector de drum pe care se deplasează!
  • Pietonii sunt sfătuiți să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.
Citeste și:  Spectacolul "POVESTIRI CULESE" cu Maia Morgenstern, pe 29 ianuarie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute! 

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.