Polițiștii brașoveni, pe urma hoților de lemne

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov au organizat și desfășurat, în data de 29 martie 2023, activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu provenienţa materialului lemnos, a trasabilităţii și transportului acestuia.

Totodată s-a dorit impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule dar şi a pietonilor, în ceea ce priveşte respectarea în trafic a regulilor de circulaţie, reducerea numărului de accidente rutiere grave şi a consecinţelor acestora în mediul rural.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii brașoveni au constatat 4 infracțiuni, din care o infracțiune prevăzută de Codul Silvic și 3 infracțiuni de ”fals informatic”.

În conformitate cu prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 37000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității totale de 84 m3 material lemnos, în valoare totală de aproximativ 19200 lei .

Citeste și:  Romsilva este dispusă să preia în administrare și alte arii naturale protejate

Până la finalizarea activităților au fost aplicate alte 34 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea altor acte normative decât cele la regimul silvic, în valoare totală de aproximativ 10 000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.