Polițiștii brașoveni vor fi la datorie pentru ca trecerea dintre ani să se desfășoare în siguranță

În perioada 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, polițiștii brașoveni vor acționa în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, zilnic, cu aproximativ 250 de forțe de ordine și peste 120 de autospeciale, atât pentru prevenirea faptelor antisociale, cât și pentru a interveni la solicitările cetățenilor și a impune respectarea legii. 

În această perioadă, au fost intensificate acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice și s-a acordat o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare și a celor specifice sărbătorilor de iarnă. 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră. În intervalele în care se preconizează un trafic intens, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate, polițiștii vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Dacă plecați la drum, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România! 

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. 

Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă!

Dacă plecați cu trenul, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!

Citeste și:  Demitizare și detalii concrete despre modernizarea piețelor Brașovului

Asigurați-vă că încuiați locuința, când plecați de acasă!

Atunci când vă însoțesc copii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că pot să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

Nu folosiți obiecte de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice, decât în condițiile şi în locurile permise de lege! Pot fi comercializate către public steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc sau sateliți. Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.