Poliţiştii locali le solicită braşovenilor să îţi cureţe zăpada şi gheaţa din fața casei!

 “Curățati-vă zăpada și gheața din fața casei!“ – este solicitarea polițiștilor locali către brașoveni. Agenții fac, astfel, apel la spiritul civic al cetățenilor pentru a-și îndepărta zăpada și gheața din fața imobilelor și de pe trotuarele din dreptul acestora.

Oamenii legii au început să împartă sute de înștiințări în toate cartierele orașului, notificări prin care le vor readuce aminte cetățenilor să respecte obligațiile ce le revin conform art. 107 lit q din Regulamentul – cadru al serviciului de salubrizare si deszăpezire al Municipiului Brașov.

Cert este că ninsoarea s-a așternut peste oraș de câteva zile, iar deplasarea pietonilor este îngreunată din cauza zăpezii depuse, motiv de nemulțumire pentru toți cetățenii orașului. Deja au fost aplicate două amenzi în cuantum total de 2.500 de lei din cauza nerespectării acestui normativ, sancționate fiind o bancă și o societate comercială.

Citeste și:  Maramureșul și Brașovul, destinații de top pentru sărbătorile pascale: tradiții, mâncare delicioasă și peisaje uimitoare

Polițiștii locali iau în calcul faptul că, potrivit prognozei meteo, precipitațiile vor continua să cadă abundent până cel puțin la jumătatea săptămânii viitoare, motiv pentru care merg în teren nu doar pentru a rezolva problemele curente sau cele punctuale, ci și pentru a vorbi cu oamenii despre zăpada depusă pe trotuarele din dreptul instituțiilor, firmelor, blocurilor sau caselor.

Reamintim faptul că HCL 149/2017 (Regulamentul de salubrizare si deszăpezire al municipiului Brașov) prevede amenzi între 800 şi 1.600 de lei pentru persoane fizice, iar pentru agenții economici sancțiunea este de la 1.600 la 2.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.