Pompieri de meserie, „spartani” în timpul liber

Doi pompieri brașoveni au concurat în cadrul competiției Spartan Race. Aceasta nu este doar o competiție cu provocări fizice, ci și cu unele de ordin psihic, întrucât necesită mult curaj și motivație pentru a depăși toate probele. Este un eveniment sportiv ce presupune o serie de curse cu obstacole pe teren accidentat, pe diferite grade de dificultate.

Traseele au o lungime între 5 și 42 de km, iar numărul obstacolelor crește de la nivelul Sprint ( 20 de obstacole ) la nivelul Ultea Beast ( 60 de obstacole ).

Fiind o competiție internațională, Spartan Race a ajuns și la noi în țară. De la un an la altul se organizează în locații diferite, anul acesta având ca locație Cheile Grădiștei, județul Brașov.

Citeste și:  Se deschide sezonul de tenis de câmp 2024, la Baza Sportivă Olimpia Brașov

Printre participanții la competiție s-au aflat și 2 pompieri din cadrul ISU Brașov. Pentru că meseria de pompier este una grea și foarte solicitantă, iar colegii noștri necesită o condiție fizică bună și pregătire permanentă, competițiile la care participă sunt un bun prilej pentru a se antrena continuu, dar și pentru a-și depăși propriile limite.

Și în această ediție a competiției, pompierii brașoveni au avut de înfruntat pe lângă cei 360 de sportivi de renume, condiții extreme, precum noroi, foc, sârmă ghimpată, ziduri și frânghii, și toate acestea într-o cursă contracronometru, dar acestea nu au fost un impediment pentru ei, obținând, ca în fiecare an, rezultate remarcabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.