Poştaşii se întrec la faza judeţeană a Marşului Factorilor Poştali

Oficiul Judeţean de PoştăBraşov organizează sâmbătă, 14.08.2021,ora 10:00, în Cartierul Noua, în zona lacului, faza judeţeană a competiţiei profesional-sportive Marşul Factorilor Poştali.

Câştigătorii primului loc, atât la fete, cât şi la băieţi, vor participa la etapa naţională a competiţiei, care va avea loc în perioada 27-29 august 2021, în localitatea Orăştie, Judeţul Hunedoara.

Pentru cei mai buni mărşăluitori, dintre poştaşii calificaţi la etapa naţională, provocarea merge mai departe: în fiecare toamnă are loc Balcaniada Factorilor Poştali. În decursul anilor, postaşii români şi-au construit o reputaţie serioasă la Balcaniadă, reuşind să câştige zeci de medalii de aur, argint şi bronz.

Marşul Factorilor Poştali este o competitie organizată de Compania Naţională Poşta Română.

Citeste și:  Concurs de postere dedicat liceenilor - de Ziua Îndrăgostiţilor, lansat de Muzeul Literaturii Române

În anul 1977 Poşta Română a avut pentru prima dată viziunea organizării unei competiţii profesional-sportive de anvergură naţională, în care factori poştali din toată ţara au putut să îşi pună la încercare spiritul de competiţie, disciplină, efort şi fair-play. Primul Marş al Factorilor Poştali a avut loc la Bucureşti, urmând ca, mai apoi, alte oraşe, ale ţării să găzduiască, rând pe rând, faza finală a întrecerii, o întrecere care a devenit, între timp, cea mai populară şi mai iubită „competiţie poştăşească”.

Foto, NewsBv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.