Postul Paștelui 2021 a început de azi!

Postul Sfintelor Paşti în acest an va fi în perioada 15 martie – 01 mai. Creştinii numesc acest post şi Postul Mare, care durează 40 de zile, la care se adaugă şi săpămâna patimilor. Postul Pastelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante.

Ce presupune Postul Paștelui 2021 și ce reguli de aur trebuie respectate

Potrivit celor de la impact.ro, Postul Mare este împărțit în două perioade și anume: Postul Păresimilor și Postul Paștelui, care începe pe 15 martie și se încheie 40 de zile mai târziu, vineri, 23 aprilie, înainte de Sâmbăta lui Lazăr (24 aprilie). Postul Paștelui nu presupune doar abținerea oamenilor de la a mânca alimente ce conțin carne și brânză, ci este un proces spiritual, care te ajută să te gândești la lucrurile rele pe care le-ai făcut și să te căiești. Reprezintă abținerea de la a consuma alcool, tutun și abaterea de la poftele interzise și gândurile necurate, de orice fel.

Citeste și:  Înscrieri pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024

Rânduielile bisericii spun că, în Postul Paștelui, nu este bine să cânți sau să dansezi, deoarece această perioadă ne amintește de cele 40 de zile în care Iisus Hristos a suferit pentru iertarea păcatelor noastre, amintind de suferința Mântuitorului pe cruce. De asemenea, organizarea evenimentelor în Biserică, nunți sau botezuri, este interzisă în Postul Paștelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.