Povești de succes remarcate în cadrul evenimentului de lansare a celei de-a III-a ediții a Cartei Albe a Turismului din România

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a fost gazda evenimentului de lansare a celei de-a treia ediții a „Cartei Albe a Turismului din România”, cercetare științifică realizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR), care prezintă principalele caracteristici și oportunități ale sectorului și, totodată, evidențiază cele mai eficiente strategii de promovare a destinației, luând în considerare tendințele actuale și particularitățile piețelor țintă. Evenimentul, organizat miercuri, 10 aprilie, a fost prezidat de ministrul Ștefan-Radu Oprea.

În contextul discuțiilor referitoare la dezvoltarea sectorului turismului, ministrul Ștefan-Radu Oprea a anunțat lansarea noului sistem informatic integrat SITUR.GOV.RO. Platforma reprezintă un pas important pentru optimizarea proceselor decizionale, în ceea ce privește activitățile de autorizare și control în turism. Printre beneficiile aduse de digitalizarea procedurilor specifice se numără reducerea semnificativă a birocrației și îmbunătățirea experienței pentru cetățeni și mediul de afaceri.

Citeste și:  Regim special de plată a TVA pentru microîntreprinderi din 2025. Se aplică pragul european al cifrei de afaceri

„Platforma SITUR este funcțională și va putea fi accesată începând de astăzi! Noul sistem informatic este simplificat și permite digitizarea întregului proces de clasificare. În această manieră înlocuim tradiționalele proceduri de depunere fizică a documentelor pentru obținerea autorizațiilor în domeniul turismului și facilităm accesul transparent și intuitiv la toate etapele acestui proces. Pasul vine în întâmpinarea măsurilor pe care le vom adopta, printr-un act normativ la care lucrăm în prezent, care se referă la interzicerea promovării structurilor neclasificate pe site-uri și platforme specifice”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

În semn de recunoștință pentru contribuția adusă promovării destinației turistice România, în cursul anului trecut, ministrul Ștefan-Radu Oprea a înmânat o serie de premii dedicate modelelor de bune practici. Printre acestea se numără Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul George Enescu, Flavours of Romania – Charlie Ottley, Asociația Caiac SMile, Electric Castle, Călător în Bascheți, Asociația Gastro Local, Târgul de Crăciun de la Craiova, ROVentura, Via Transilvanica, precum și fotograful Cătălin Urdoi și meșterul olar Daniel Leș. În același timp, a fost subliniată importanța promotorilor dedicați în scrierea poveștii de succes a turismului românesc.

Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

„În ultima perioadă, ministerul a inițiat o serie de campanii importante pentru promovarea destinației noastre, așa cum a fost cea de la BBC sau, cea mai recentă, aflată încă în derulare, de la Milano și Roma. Facem tot posibilul, în continuare, să fim mai organizați și profesioniști, astfel încât viitoarele noastre acțiuni să fie tot mai țintite pe zona de percepție a turiștilor care își doresc să călătorească în țara noastră. Însă, în turism, parteneriatul public-privat este cheia”, a precizat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

La evenimentul de lansare a celei de-a treia ediții a Cartei Albe a Turismului din România au fost prezenți și secretarul de stat, Lucian Ioan Rus, președintele CNIPMMR Florin Jianu, directorul general Groupama Călin Matei, precum și alți invitați din partea mediului privat și asociativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.