Precipitațiile abundente au adus un strat consistent de zăpadă. 4 persoane accidentate pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvarul!

Astazi, 17.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 4 cazuri de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postavarul.

Salvatorii montani ajunși la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și apoi le-au coborat în siguranță la baza muntelui. Pentru una dintre aceste persoane a fost nevoie și de intervenția echipajului SMURD, care a transportat-o către unitatea spitalicească, pentru controale suplimentare de specialitate.


Recomandăm schiorilor să rămână doar pe pârtiile amenajate și să nu mai iasă de pe acestea, deoarece, făcând acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă proaspăt depus poate ascunde multe obstacole și pericole, iar posibilitatea de a se rătăci este foarte mare, mai ales dacă vorbim și de condiții meteo cu vizibilitate redusă, ca în cazul ceții, sau a ninsorii abundente.”, transmit salvamontiștii.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare


De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 485 de cazuri, reprezentând 497 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.
Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!

Foto, Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.