Prefectul de Constanța a găsit soluția deschiderii litoralului românesc

Turiștii care merg pe litoral ar putea fi testați de Covid-19 la intrarea în stațiuni – este o varianta pe care prefectul județului Constanța, George Niculescu, a prezentat-o după o întâlnire cu patronatele din turism. Impresionat de problemele cu care se confruntă agenții economici, din cauza epidemiei, prefectul s-a gândit la o variantă care să permită deschiderea în siguranță a sezonului estival.

„Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectați de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici”, a spus prefectul. Acesta a precizat că primii turiști vor veni pe litoral atunci când ordonanțele militare vor permite acest lucru.

„În urma întâlnirii de astăzi s-au conturat câteva propuneri pe care le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta”, a spus prefectul George Niculescu.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Întrebat despre modul în care se va realiza testarea prefectul a precizat că „vor fi folosite teste rapide. Sunt mai multe variante în discuție. Pe lângă aceste măsuri trebuie să vorbim și de măsuri de relaxare fiscală pentru agenții din turism”.

Cât despre modul de interacțiune din hoteluri și restaurante, Niculescu a precizat că „se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune, a fost testat și nu este purtător de Covid, practic riscul de contaminare este foarte restrâns”.

„Sper ca deciziile să fie clare cât mai curând, în așa fel încât operatorii să își poată lua toate măsurile, să nu fie luați pe nepregătite”, a adăugat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.