Prefectura a decis modul începerii anului școlar la Brașov: Trei unități, supuse ‘scenariului roșu’

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, a convocat astăzi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), pentru dezbaterea și votarea scenariilor de începere a anului școlar aplicabile unităților de învățământ din județ.

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în fiecare localitate, membrii CJSU Brașov au aprobat, cu 29 de voturi „pentru” și o abținere, propunerile înaintate de Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ și agreate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Astfel, anul școlar în cele 390 de unități școlare și preșcolare din județul Brașov va începe în următoarele scenarii:

  • 225 unități de învățământ în scenariul verde
  • 162 unități de învățământ în scenariul galben
  • 3 unități de învățământ în scenariul roșu. Dintre acestea, două unități școlare sunt în orașul Ghimbav (unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3,27/1.000 de persoane). Cel de-al treilea caz este al unei grădinițe din municipiul Brașov, însă aici motivul pentru care, deocamdată, rămâne închisă nu este pandemia de COVID-19, ci prăbușirea acoperișului unei clădiri din proximitate.
Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

După cum a precizat directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, incidența cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, așa încât, în funcție de aceasta, scenariile după care vor funcționa unele școli și grădinițe ar putea suferi modificări.

„Tocmai pentru a crește viteza de reacție la dinamica situației și eficiența anchetelor epidemiologice, dacă și unde va fi cazul, am operaționalizat un sistem de comunicare între DSP Brașov și unitățile de învățământ din județ. De asemenea, inspecția sanitară a DSP va începe controalele în școli, pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție”, a afirmat dr. Andrea Neculau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.