PREMIERA: flashmob REVERSO Afi & Filarmonica Brasov

40 de interpreți ai Filarmonicii Brașov condusă de Dragoș Dimitriu vor pune în scenă REVERSO, cu susținerea AFI Brașov, pentru prima dată în vremurile noastre, povestea lucrării “Simfonia nr. 45 (Haydn)”. Așadar, sunteți așteptați la un flashmob, organizat în premieră la AFI Brașov, joi, 29 iulie de la ora 19.00 în esplanada de la etajul 1. 

Povestea despre modul în care a fost compusă simfonia a fost spusă de Haydn la bătrânețe biografilor săi Albert Christoph Dies și Georg August Griesinger. La acea vreme, patronul lui Haydn, Nikolaus I, prințul Esterházy era rezident, împreună cu toți muzicienii și alaiul său, la palatul său de vară preferat de la Eszterháza din Ungaria rurală. Șederea acolo fusese mai lungă decât se aștepta, iar majoritatea muzicienilor fuseseră forțați să-și lase soțiile înapoi acasă în Eisenstadt, la aproximativ o zi de călătorie. Dorind să se întoarcă, muzicienii au apelat la Kapellmeister pentru ajutor. Diplomaticul Haydn, în loc să facă un apel direct, și-a pus cererea în muzica simfoniei: în timpul adagiului final, fiecare muzician încetează să mai cânte, stinge lumânarea de pe standul său de muzică și pleacă la rândul său, astfel încât la final, au mai rămas doar două vioare dezactivate (interpretate de Haydn însuși și de concertistul său, Luigi Tomasini).

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

#afibrașovean înseamnă legende și istorie, înseamnă cultură, tradiții și artă, motiv pentru care ne dorim să oferim cât mai multe evenimente și experiențe care să le trezească și să le întrețină pofta brașovenilor pentru #AFIcoolTURĂ în cel mai nou mall din orașul de la poalele Tâmpei.

Vă așteptăm joi, 29 iulie de la ora 19.00 la etajul 1 al mall-ului AFI Brașov situat în Centrul Civic pe B-dul 15 Noiembrie nr. 78 să ne bucurăm împreună de acest flashmob pus în scenă în premieră mondială. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.