Premieră în 400 de ani: O femeie din Cincşor a fost aleasă prim-curator al Bisericii Evanghelice din România, pentru prima dată în istoria sa

O femeie a fost aleasă prim-curator al Bisericii Evanghelice C.A. din România, pentru prima dată în istoria de peste patru sute de ani a acestei biserici.

Carmen Schuster s-a născut într-o familie de saşi din Cincşor (Brașov), a locuit în Germania, iar după Revoluţie a revenit în România şi s-a ocupat de restaurarea mai multor monumente din satul natal. A salvat şcoala, casa parohială şi un fost CAP şi le-a introdus în circuitul turistic.

Alegerea noului prim-curator al Bisericii Evanghelice C.A. din România a fost anunțată recent de deputatul FDGR Ovidiu Ganţ, printr-un mesaj publicat pe Facebook: „Pentru prima oară în istoria de peste patru secole a acestei biserici o femeie, doamna dr. Carmen Schuster, a fost aleasă prim-curator. Îi doresc mult succes şi o asigur de faptul că vom avea o foarte bună colaborare”.

Prim-curatorul este locțiitorul preotului și prim demnitar laic

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Potrivit Statutului Bisericii Evanghelice C.A. din România, curatorul comunităţii bisericeşti, în calitate de prim demnitar laic, este locţiitorul preotului şi îl sprijină pe acesta în îndeplinirea atribuţiilor sale. De asemenea, curatorul reprezintă comunitatea, când preotul este în imposibilitatea de a o face sau când postul acestuia este vacant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.