Premieră pentru România. Doi tineri nevăzători, pe cel mai înalt vârf muntos din America de Sud

Premieră absolută pentru paraclimbingul românesc: doi alpinişti nevăzători au ridicat tricolorul pe cel mai înalt vârf al Americii de Sud, anunţă Ministerul Sportului.

Alex Benchea (23 de ani) şi Răzvan Nedu (25 de ani), alături de Anca Mihuţescu şi Teofil Vlad, au escaladat vârful Aconcagua, 6962m.

Este pentru prima oară când steagul României este adus pe Aconcagua de doi alpinişti nevăzători români: Alex Benchea şi Răzvan Nedu, doi tineri care văd împreună în procent de 1%.

Nu este prima lor reuşită de acest fel, fiind al treilea vârf muntos pe care îl cuceresc, după Elbrus şi Kilimanjaro, mai au în plan încă patru, dar este o premieră care dărâmă toate prejudecăţile legate de persoanele cu dizabilităţi şi le dă tuturor speranţă şi încredere în forţele proprii!

Citeste și:  Anunț decizie emitere AIM Ferma 2 suine, Crizbav, DORIPESCO PROD SRL

În prima zi au străbătut 13,5 km până la 2800m, a doua zi s-a mărit ritmul de mers la 16,5 km, până la o altitudine de 3300 m, apoi au instalat tabăra la 4900m, iar în ziua următoare, la 5600m altitudine.

Ultimii 1362m au însemnat o urcare grea şi susţinută, care a durat peste 10 ore, iar vântul puternic, presiunea scăzută şi oxigenul rarefiat le-au testat forţele, rezistenţa şi ambiţia.

https://www.facebook.com/MinisterulSportului.Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.