PREMIERA piesei de teatru “NESFÂRŞITUL BRÂNCUŞI” se joacă la REDUTA în 20 februarie

Teatrul SUBLIM ART din Braşov prezintă în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, în data de 20 februarie 2023, de la ora 19.00, piesa de teatru ,,Nesfârşitul Brâncuşi” – adaptare după „Infinitul Brâncuși” de VALERIU BUTULESCU.

Acţiunea piesei se petrece în 15 martie 1957, în atelierul din Paris al lui Constantin Brâncuşi. Intuind ,,Marea Trecere” (ce avea să survină în acea noapte), marele sculptor are prilejul ca, împreună cu cei care îl îngrijeau (un cuplu de artiști români) și cu vizitatorii săi, să abordeze teme majore pentru existența umană: rostul omului pe pământ, iubirea pentru semeni, dragostea de ţară şi cinstirea tradiţiilor sale spirituale, menirea artistului în lume, tema morţii şi a mântuirii… Dialogul este profund, esenţializat şi totodată savuros, plin de viaţă.

Citeste și:  Ziua de salariu pentru profesori și angajații din Educație, modificată în aprilie. Banii vor fi plătiți cu trei zile mai devreme

Acest spectacol nu ar fi fost posibil fără inspirația creatoare a scriitorului Valeriu Butulescu (n. 1953, lângă Târgu Jiu), un iubitor de Brâncuși care, prin opera dramatică Infinitul Brâncuşi, “a dat viață” ultimei zile din viața marelui artist.

La premieră va fi prezent Valeriu Butulescu, cel mai prolific autor român de aforisme, care au fost traduse în peste 50 de limbi. Va fi o călătorie fascinantă în lumea geniului brâncușian și a valorilor spirituale și culturale ale neamului românesc!

DISTRIBUŢIA: Adrian Mocanu, Ciprian Brescan, Lucia Mocanu, Iulian Diancă, Ana-Maria Mărginean, Adrian Brescan , Mihaela Nae, Mugur Teodorescu, Irina Giuglea, Florin Cătană, Robert Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.