Premierul Florin Cîțu a preluat interimatul la Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu a preluat interimatul la Ministerul Sănătății, după ce viceprim-ministrul Dan Barna a refuzat să-și asume această responsabilitate. Reamintim că Premierul României i-a demis ieri pe ministrul sănătății Vlad Voiculescu și pe secretarul de stat Andreea Moldovan. Şeful executivului a precizat că va discuta astăzi, online, cu toţi șefii direcțiilor de sănătate publică, precum și cu directorii spitalelor Covid.

Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Prima decizie a premierului în calitate de interimar la sănătate a fost anularea ordinului privind noile criterii de plasare în carantină, asumat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. Abrogarea ordinului a apărut deja în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.