Premierul Orban, în Parlament: Nu vom crește taxe și impozite în 2021

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, unde a fost invitat la „Ora premierului” să dea explicații cu privire la bugetul de stat pe anul viitor, că în construcția bugetară pentru 2021 nu se prevăd creșteri de taxe sau impozite. De asemenea, nu se va tăia niciun leu de la pensii și ajutoarele sociale aflate acum în plată.

„Va marturisesc ca munca noastra este ingreunata de faptul ca din pacate foarte multe legi adoptate de Parlament au generat cheltuieli suplimentare fara resursele financiare care sa sustina aceste cheltuieli. Este foarte greu, mai ales intr-un an de criza economica si coronavirus, sa se adopte noi si noi acte normative fara sa existe niciun fel de baza in veniturile bugetului.

Ce pot sa va spun este ca in constructia bugetara pe care pregatim nu vom creste taxele si impozitele. De asemenea, trebuie sa tinem cont de cheltuielile prevazute si vom asigura banii necesari pentru a sustine cresterea pensiilor adoptata prin OUG (cresterea de 14%), de asemenea pentru a face fata cheltuielilor de personal si cheltuielilor sociale.

Va rog sa tineti cont de un lucru extrem de important. Romania, pentru dezvoltare economica si revenire rapida din criza, are nevoie de investitii publice”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.