Președintele CJ Brașov: Intrăm în linie dreaptă cu aprobarea bugetului Judeţului Braşov pe anul 2022

Joi, 10 februarie, este programată şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, în cadrul căreia vor aproba bugetul general al Județului Brașov, bugetul creditelor de angajament pe anul 2022 și estimările pe anii 2023-2025. Şedinţa va fi precedată de dezbaterea publică a proiectului de buget, care este programată astăzi, 9 februarie, în sistem de videoconferinţă online.

În acest an, bugetul va fi funcţional mult mai devreme comparativ cu anul precedent, ceea ce înseamnă că oficialii vor dispune de mai mult timp pentru a-l pune în aplicare şi vor putea da startul implementării proiectelor cuprinse în lista de investiţii pe care urmează să o aprobe odată cu bugetul.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

„Sunt investiţii pe care le-am gândit pe cele trei direcţii prioritare pe care le urmărim în activitatea noastră, respectiv modernizarea reţelei de drumuri judeţene, îmbunătăţirea infrastructurii domeniului sanitar, finalizarea şi funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, precum şi proiecte investiţionale de care au nevoie instituţiile noastre de cultură, cele de asistenţă socială şi de învăţământ special, alături de serviciilor publice pe care le gestionăm.”, transmite Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Şi pentru anul 2022 este pregătit un buget axat pe investiţii. Din suma pe care o au la dispoziţie la nivelul Consiliului Judeţean Braşov, totalizând 779.332.930 lei, 68,25% reprezintă alocarea destinată investiţiilor, iar 31,75% înseamnă cheltuielile curente ale aparatului executiv şi ale instituţiilor noastre subordonate.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

În cadrul şedinţei de astăzi vor aproba şi 6 Ghiduri ale Solicitanţilor privind acordarea de finanţări nerambursabile, din bugetul propriu al Judeţului Braşov, cu următoarele destinaţii:

• proiecte culturale implementate atât de către beneficiari de drept public, cât şi de beneficiari de drept privat fără scop patrimonial;

• pentru proiecte sportive, cu cele două axe deja tradiţionale – Promovarea Sportului de Performanţă şi Programul Sportul pentru Toţi;

• proiecte de tineret – susţinute în premieră de Consiliul Judeţean;

• proiecte destinate instituţiilor de cult.

„Imediat ce vor avea aprobate toate aceste hotărâri legate de buget, vom putea da drumul proiectelor investiţionale pe care le avem planificate pentru acest an.”, a mai adăugat Adrian Veștea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.