Președintele Consiliului Județean, în vizită oficială în Suedia, la furnizorul Turnului Virtual al Aeroportului Brașov

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că în perioada 20-23 februarie, va face parte dintr-o delegaţie oficială care va efectua o vizită în Suedia, la firma Saab Digital Air Traffic Solutions, care ne furnizează soluţia de turn remote pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Din delegaţie fac parte oficiali ai ROMATSA şi ai Autorităţii Aeronautice Civile Române, în frunte cu directorii generali Marius-Adrian Cojoc, respectiv Nicolae Stoica, alături de directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Regională Arad, Florin Virgil Manta.

Sunt prezenţi, de asemenea, Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Cristian-Ionuţ Costea, directorul general al UTI Construction and Facility Management SA, precum şi managerii de proiect din cadrul asocierii UTI SA – BOG’ART SRL care implementează contractul privind „Asigurarea serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav / Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice”.

Citeste și:  15 august: Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății

„Onorăm, astfel, invitaţia primită din partea domnului Niclas Gustavsson, vicepreşedintele Saab Group, cel care coordonează sectorul de dezvoltare a afacerilor şi relaţii guvernamentale în cadrul companiei suedeze. Vom discuta cu partenerii suedezi despre modul în care vom implementa soluţia de turn remote pentru dirijarea la distanţă a traficului aerian pe Aeroportul Braşov”, a transmis Adrian Veștea.

Aceștia vor vizita aeroportul din Sundsvall, unde firma Saab a implementat solutia de turn remote, pentru a vedea concret modul în care se desfăşoară activitatea din punct de vedere tehnic şi operaţional, dar şi care sunt etapele procesului de implementare a solutiei de dirijare a traficului.

De asemenea, vor vizita sediul firmei şi vor afla detalii de la specialiştii Saab referitor la sistemul ce urmează să fie instalat pe Aeroportul Brașov, cat și în centrul de control al traficului aerian ROMATSA din Arad.

Citeste și:  O tânără în vârstă de 23 de ani din Braşov a fost dată dispărută. Ați văzut-o ?

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.