Preşedintele Germaniei, la București: Noi suntem de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen

Germania este „de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen”, a declarat, miercuri, preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul român, Klaus Iohannis, notează Agerpres.

Frank-Walter Steinmeier se află în vizită de stat în România, pe care a descris-o drept „o vizită la prieteni”.

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la Schengen, el a transmis asigurări că Germania va susţine acest demers.

De asemenea, s-a referit la actuala situaţie de securitate, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Unitatea noastră este un atu în aceste vremuri ale provocărilor, aşa cum nu a fost niciodată în ultimele decenii. Vom face faţă împreună acestor provocări”, a afirmat preşedintele german, potrivit traducerii oficiale.

Citeste și:  Analiză: Impactul Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav în economia locală și plan de dezvoltare locală

Acesta a lăudat modul în care România a primit cetăţenii ucraineni care au fugit din calea războiului şi gestionarea tranzitului de cereale din Ucraina.

El a evocat şi lupta cetăţenilor români împotriva comunismului. „România este o ţară cu o mare cultură, cu o istorie bogată”, a punctat Frank-Walter Steinmeier.

Preşedintele german a vorbit de argumentele folosite de reprezentanţii statului său pentru a-i convinge „pe cei care ezită” legat de acordarea statutului de membru al Spaţiului Schengen pentru România.

„Nu e nimic care să contravină eforturilor făcute de România. Cancelarul federal, ministrul de Externe, ministrul de Interne vor aduce aceste argumente faţă de Austria şi Olanda”, a adăugat el.

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.