Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, apel către colegi să pună umărul la reconstrucția partidului

Marius Dunca, Preşedintele PSD Braşov şi candidat la funcţia de Secretar General al PSD, consideră că partidul are nevoie de consens la nivelul conducerii centrale şi subliniază o serie de principii care ar trebui să se regăsească în acţiunile politice viitoare la nivel central.

„Îmi doresc ca în urma Congresului Extraordinar de sâmbătă, Partidul Social Democrat să iasă întărit. Este timpul ca toate energiile colegilor din partid să se unească în jurul unei echipe care să înceapă reconstrucţia partidului, pe baze de competenţă şi performanţă. Este timpul ca generaţia tânără din PSD să vină cu energie şi cu dorinţă de muncă şi să construiască alături de cei cu mai multă experienţă şi vechime în partid. Eu sunt un om de echipă şi sper ca toţi colegii mei care cred că pot pune umărul la reconstrucţia partidului să vină alături de mine, de conducerea partidului. Funcţiile sunt mai puţin importante, ceea ce contează cu adevărat sunt principiile care stau la baza partidului nostru „, susţine Marius Dunca.

Marius Dunca spune că partidul trebuie să răspundă aşteptărilor pe care cetăţenii le au de la social-democraţi şi arată că acest lucru se poate realiza prin reconectarea PSD cu baza partidului şi prin dezvoltarea capacităţii PSD de a genera politici publice care să fie în concordanţă cu agenda cetăţenilor şi cu aşteptările acestora. Totodată, Dunca subliniază importanţa specializării resursei umane din partid şi dezvoltarea unei strategii adresate tinerilor.

„Suntem datori faţă de noi înşine, faţă de societate, să răspundem aşteptărilor pe care românii le au de la noi. Este nevoie urgentă de reconectarea PSD cu baza partidului, cu membrii şi simpatizanţii din întreaga ţară. Îmi doresc ca în perioada următoare să înceapă un proces de specializare a resursei umane, de la structurile de tineret şi până la nivel parlamentar. Conducerea partidului trebuie să înţeleagă că trebuie să investească în oameni, să îi lase să crească şi să se dezvolte. În PSD sunt foarte mulţi oameni competenţi, foarte mulţi colegi care pot face performanţă politică şi administrativă dacă partidul crede şi investeşte în ei. PSD trebuie să se uite către generaţia tânără, către cei care aşteaptă de la noi o politică altfel. Este nevoie de o abordare integrată a politicilor pentru tineri şi sunt necesare instrumente moderne prin care să convingem şi să atragem tinerii alături de noi. Şi nu în ultimul rând, PSD trebuie să îşi promoveze specialiştii şi să îi pună pe aceştia la aceeaşi masă cu societate civilă, cu experţi în diferite domenii. PSD este obligat să îşi construiască un HUB de resurse pentru dezvoltarea politicilor publice care vor modela România de mâine”, adaugă Marius Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.