Prețul pâinii ar putea crește semnificativ până în iarnă

În acest an, producţia de grâu a fost peste aşteptări, spun responsabilii din agricultură, dar cu toate acestea, preţul pâinii a înregistrat creşteri mari în ultimele luni. Producătorii spun ca de vină este majorarea preţului la utilităţi, în special la energie, combustibil, dar şi scumpirea grâului.

„Prețul grâului este acum 1.100 de lei/tonă adus la moară. Este cel mai mare preț înregistrat în luna august din istorie. Am mai avut în anii 2003-2004 o asemenea problemă, dar a fost mai târziu, în lunile septembrie-octombrie, dar noi din 10 august suntem pe 1.100 de lei tona de grâu, ceea ce este foarte mult. Noi am avut un preț mare la grâu și până în noua recolta și atunci nu am modificat prețul pâinii, pentru că am zis că vine grâu din noua recoltă care e mai ieftin și ne echilibrăm, dar din păcate ne-am dezechilibrat total”, a declarat pentru Agerpres, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Potrivit profit.ro, Aurel Popescu susține că prețul actual al grâului va influența și prețul pâinii, materia primă reprezentând până la 50% din costuri, iar restul sunt utilitățile și forța de muncă. În acest context, Popescu afirmă că prețul pâinii va crește semnificativ până în iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.