Prima competiție de alergare Elite World Label din România are loc la Brașov

  • Doar 23 de curse din Europa au certificarea Elite World Label
  • Bugetul total de premii al competiției Running Festival va fi de peste 50.000 de dolari

Starurile alergării mondiale, cu performanțe de top în marile competiții mondiale, vin la Brașov pe 24-25 septembrie 2022!

Brașov Running Festival este competiția de alergare pe șosea care își propune să pună Brașovul și România în circuitul celor mai importante competiții de alergare din lume. Este singura competiție din România care a primit deja certificarea Elite World Label și este unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei! De la Košice (Slovacia) și până la Istanbul (Turcia), alergarea de elită nu a beneficiat până acum de nicio competiție de acest calibru.

Citeste și:  Hristos sau Cristos: Cum e corect?

Acum a venit rândul Brașovului ca, prin cursa de 10K Brașov Running Festival, să facă parte din elita curselor de alergare certificate Elite World Label, alături de doar alte 23 de competiții de pe continent!

”Este un privilegiu pentru România să poată găzdui în premieră o competiție de un asemenea nivel. Brașovul va fi pe harta atletismului mondial de elită, alături de orașe precum Valencia, Copenhaga, Lisabona, Istanbul, Londra, Berlin, Singapore, Delhi sau Paris. Va fi un spectacol sportiv grandios.” – Daniel Santa, directorul competiției.

Certificarea Elite Label este acordată de World Athletics (Federația Internațională de Atletism) și impune organizatorilor o serie de condiții care să asigure ținuta unei astfel de competiții. De exemplu, este necesar un buget total de premii de peste 50.000 de dolari, transmisie live stream în lumea întreagă și transmisie TV în mai multe țări, evenimente conexe și promovarea orașului gazdă la nivel mondial.

Citeste și:  Brasovstiri.ro vă urează Paşte fericit!

„Sunt încrezător că aceasta poate fi competiția de alergare etalon din România și o experiență unică pentru toți iubitorii alergării din țară. Ne dorim să ducem lucrurile la un nivel nemaiîntâlnit în România, din punct de vedere sportiv și al spectacolului”Florin Florea, organizator.

Brașov Running Festival se va desfășura în 24-25 septembrie și promite să fie un adevărat spectacol atletic. În cadrul festivalului, locul de cinste va fi ocupat de cursa de 10K, unde organizatorii speră să alinieze la start unii dintre cei mai puternici alergători ai momentului, provenind din top 20 mondial. Alături de aceștia sunt invitați să alerge toți pasionații de alergare cei care vor să simtă gustul unei curse de nivel mondial!

Citeste și:  Patriarhul Daniel, în noaptea de Paști: Trei mari adevăruri despre Învierea Domnului

Festivalul va cuprinde și curse dedicate amatorilor, curse pentru copii, workshop-uri pe teme conexe alergării, de la nutriție la recuperare medicală, expoziții, evenimente caritabile precum și alte momente inedite.

ÎNSCRIERILE sunt deja deschise pentru sportivii amatori și copii care pot alege între distanțe de 5K și 10K pentru adulți, 800m,1200m și 3K pt copii și juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.