Prima ediţie a cursei Baja Adrenaline la Bazna

Baja Adrenaline Bazna și-a derulat, în weekendul care a precedat solstițiul de vară, prima ediție din istorie. Un intermezzo între două runde contând pentru Campionatul Național de Rally Raid.

Întrecerea a venit sa completeze calendarul intern al competițiilor de profil, dar și să le ofere sportivilor kilometri suplimentari de probe speciale, fiind un aspect extrem de important după un an 2020 în care pandemia a bulversat complet calendarul competițional.

Într-un moment în care bună parte din țară era afectată de furtuni, concurenții s-au bucurat de condiții excelente de concurs. Astfel că și-au putut proba abilitățile pe traseul creionat în Podișul Târnavelor. Secțiuni de drumuri forestiere, ori altele croite prin pașuni, văi și pe pante dulci, au fost elementele care au compus parcursul care a măsurat 235 de kilometri pentru avansați și 196 pentru promo, debutanți si adventure.

Citeste și:  Ştefan Dobre a semnat cu FC Braşov

La auto TH s-a impus echipajul format Ștefan Valsanoiu / Claudiu Mirea. Cei doi au fost urmați de Vladimir Gora / Bogdan Vlaicu. La SSV s-au impus, în cursa lor de debut la profi, Călin Cămărășan / Bogdan Luha, urmați de Laurian Filimon / Paul Zaig. Echipajul Ciobanu Robert / Antal Eniko, care era privit drept favorit atât în câștigarea clasei SSV cât și a Cupei Adrenaline – Bazna, a fost nevoit să abandoneze.

Victoria la auto Adventure a revenit lui Sorin Rusu și Alin Bratu, care au fost urmați de Christian Mayr / Emanuel Cristea, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului i-am regăsit pe Bogdan Spiridon / Bogdan Serbaniuc. Toți ocupanții podiumului la clasa auto Adventure au fost la prim contact cu o competiție de Rally Raid, performanța lor fiind cu atât mai notabilă.

Citeste și:  Ştefan Dobre a semnat cu FC Braşov

Dincolo de competiția propriu-zisă, Baja Adrenaline – Bazna 2021 a fost și un bun prilej de a descoperi zona adiacentă cunoscutei stațiuni balneoclimaterice Bazna, dar și CASTELUL BETHLEN – HALLER – Jidvei. Cel care s-a dovedit gazdă primitoare pentru startul festiv, festivitatea de premiere și cina festivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.