Prima ediţie a Festivalului Teutonic Hărman – Teutonic Fest Honigberg, în perioada 25-27 august 2023

Prima ediţie a Festivalului Teutonic Hărman – Teutonic Fest Honigberg va avea loc în perioada 25-27 august, în incinta şi în jurul cetăţii fortificate din inima comunei aflate în imediata vecinătate a municipiului Braşovul.

Acesta este primul eveniment cultural de amploare care îşi propune să pună în evidenţă impresionantul ansamblu fortificat al Hărmanului, construit în secolul al XIII-lea pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea.

În egală măsură, intenţia organizatorilor este de a promova și a valorifica patrimoniul multicultural local.

Festivalul este dedicat istoriei comunei Hărman şi se adresează în egală măsură localnicilor și turiștilor, care vor avea ocazia să ia parte la ateliere creative, să asiste la lupte cavalereşti, demonstraţii de călărie, tras cu arcul şi lupte cu lancea, să asculte muzică medievală, să se delecteze cu produse autentice de artizanat şi să viziteze monumentul istoric în cadrul unor tururi ghidate.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Artişti locali şi vedete ale muzicii româneşti, precum ADDA, Raluka şi Damian Drăghici vor încânta publicul în zilele de festival, care vor culmina cu un spectacol de lumini şi lasere.

Festivalul Teutonic Hărman este organizat de Primăria şi Consiliul Local Hărman, şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov cu suma de 30.000 de lei în cadrul Programului privind acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul propriu al judeţului pe anul 2023 pentru proiecte culturale iniţiate de autorităţi şi instituţii publice locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.